Mijn naam is Bianca Schut.

 

Ik ben 45 jaar en woon met mijn twee prachtige kinderen in Winterswijk.

 

Ik geniet van het leven, van mijzelf, van mijn kinderen, mijn vrienden en familie.

 

Dat is een tijdje geleden ook wel anders geweest. 

Mijn donkere tijden kennen dagen van uitputtende vermoeidheid, verdriet, onrust, boosheid en lamgeslagenheid, dagen van maskers dragen, zodat anderen mijn pijn niet zien, hard zijn voor mezelf, mezelf afwijzen en kwetsen.

Nu weet ik dat die dagen ergens voor gediend hebben, ik heb ervan geleerd. 

Mijn donkerste dagen zie ik nu als dagen met een gouden randje.

Niet leuk als je er midden in zit, maar achteraf ben ik dankbaar dat ik ze heb mogen voelen en daardoor tot nieuw inzicht en bewustwording ben gekomen.

Door pijn te voelen, voel je de noodzaak tot verandering!

 

Die verandering is er bij mij gekomen na mijn burnout in 2000. Hierdoor ben ik mijzelf behoorlijk tegengekomen. Wat ik hoorde, zag en voelde, vond ik niet altijd prettig. Gaandeweg de jaren heb ik veel onnodige ballast overboord gegooid. Veel belemmerende overtuigingen, angsten, vastgeroeste patronen, blokkades, onverwerkte emoties. Huppekee eruit, loslaten!

Loslaten betekent voor mij, dat ik alles wat zich aandient kan horen, zien, voelen, en het er kan laten zijn!

Dat gaat soms heel makkelijk en soms gaat dat gepaard met veel weerstand en pijn. Maar loslaten geeft bevrijding, lucht, beweging en ruimte!

 

Dit alles geeft mij de mogelijkheid om echt te leven vanuit mijn hart, mijn hartkracht. 

Wat maakt mij gelukkig, waar word ik blij van? Wat voel ik, waarom voel ik mij zoals ik mij voel?

En dat proces loopt natuurlijk nog steeds door. Elke dag leer ik, spiegel ik wat mij triggert en probeer ik het leven te nemen zoals het komt.

.

Voor mij betekent hartkracht de juiste kamers in jouw hart te openen, die ervoor zorgen dat jij jezelf mag zien zoals je bent. Met alle mooie en minder mooie kanten. 

 

Ik ben al meer dan 20 jaar verpleegkundige en heb in verschillende instellingen en functies in de gezondheidszorg gewerkt. In mijn beleving heeft de westerse gezondheidszorg een te beperkte kijk op gezondheid en ziekte. Ik geloof in een complementaire gezondheidszorg. Het beste van de medische en alternatieve therapieën samen, toegespitst op jou als individu.

Ik denk dat ons lichaam ons alles vertelt wat wij mogen ervaren en voelen. Ons lichaam vertelt via pijn, emotie of overgevoeligheid. Deze pijn zit daar niet 'zomaar'.  Spanning, angsten, onverwerkte emoties of besluiten die je ooit, bewust of onbewust, hebt genomen kunnen je lichaam uit balans brengen.

 

Je krijgt de kans dit door middel van je eigen hartkracht te herstellen.

 

Door de verbinding met je lichaam te herstellen en te luisteren naar signalen die je lichaam jou geeft word je je bewust van jezelf. Je krijgt zicht op jouw (vastgeroeste) patronen, angsten, blokkades, belemmeringen en valkuilen. Maar daarnaast voel je ook steeds meer jouw innerlijke kracht. Want ik ben ervan overtuigd dat in jouw diepste pijn ook jouw grootste kracht schuilt. Als je alle kamers van jouw hart mag openen, de mooie en minder mooie, dan kom je in jouw Hartkracht.  

 

 

Ik heb verschillende opleidingen en workshops gevolgd. Bijvoorbeeld; NEI-therapeut bij www.jolandavleugel.nl en MEE therapeut bij www.centrumpuur.nl  MEE therapie is in 2003 ontwikkeld door Samantha Kee van Centrum Puur. Ik ben door haar opgeleid en gecertificeerd als MEE-therapeut en volg jaarlijks bijscholing om aan de kwaliteitsnormen te blijven voldoen en gecertificeerd te blijven.

Door al deze verschillende opleidingen, workshops, cursussen, boeken en eigen ervaringen ben ik steeds meer mijn eigen gevoel gaan volgen. En in mijn eigen kracht, mijn Hartkracht, gekomen.

 

 

Graag zou ik jou ook een stukje willen begeleiden op weg naar jouw Hartkracht.

 

 

Bianca